Entreprenørskap

Gründercamp med Christian Ringnes

Om ti år er 70 % av dagens bedrifter borte og 50 % av jobbene som elever i dag har eksisterer ikke. Dette er utfordringer som Kongshavn videregående skole tar på alvor ved å satse stort på entreprenørskap. Entreprenørskap og innovasjon handler om virkeligheten og framtiden. Ved å trene på kreativitet og innovasjon, kritisk tenkning og problemløsning, samt kommunikasjon og samarbeid gir vi elevene kompetanse som næringslivet setter meget høyt.

Kongshavn er en av de beste skolene i Oslo på entreprenørskap. Vi har utallige seire i Grunderidol, ENOVA camp og Inovation Week, samt mottatt mange premier på fylkesmessene for ungdomsbedrifter. Som eneste skole i Oslo er vi også norgesmester i entreprenørskap. Vi har Oslos beste og mest internasjonale gründercamp hvor vi samarbeider med spennende oppdragsgivere som DELL, Volkswagen, Eon–Ruhrgas og Ekebergparken. Campen er tverrfaglig og går over nesten 4 dager hvor våre elever får anledning til å måle krefter med lag fra både Tyskland og Slovenia.

Kongshavscampen er også kjent for meget spennende og kjente foredragsholdere. Kongshavn har også en mentorrolle i et EU-prosjekt for et av de beste gymnasene i Slovenia, hvor lærerne og elevene er med på å implementere entreprenørskap i det slovenske skolesystemet.