Assisterende rektor og  to elever i Sør-Afrika med Impande

Sør-Afrika 2018

Assisterende rektor Sidsel Holm Bye og elevene Cassandra Brown og Elise Furnes har vært i Sør-Afrika med Impande. Les her hva de opplevde:

 Fredag kveld dro vi fra Oslo til Durban. I Durban ble vi møtt av lederen av IMPANDE Rolf Olsen. Første dag reiste vi innover i landet og besøkte Nelson Mandela Cupture Cite og Hovik falls. I dag, mandag har vi blandet annet besøkt Mcuschwa Hige School. Vi fikk en flott konsert av elevene når vi kom, etterfulgt av samtale med rektor og elever. Videre dro vi gjennom Zulu-landskap og til Hanna Løvli sitt senter for voldsutsatte kvinner. Vi besøkte også Pathwa High school. Vi hadde også et fint møte med konen til Zulu-kongen hvor de lokale kvinnene viste frem hva de lager av blandt annet smykker.

Tirsdag besøkte vi KweMa Soschwe High School, en skole IMPANDE har totaltrenovert. Vi fikk en flott mottagelse med sang og musikk. Rektor på skolen takket for støtten og Rolf Olsen holdt en fin tale til elevene. Tirsdag kveld besøkte vi Msenti Cultural Group. Vi fikk middag og flott underholdning fra en lokal dansegruppe. Dette er et senter IMPANDE har sponset og bygget for ungdom. Onsdag reiste vi innover i landet hvor vi var med på grunnsteinsnedleggelsen ved Ubnutu Abande. Et senter som er sponset av Sats-Elexia. Vi besøkte også to barnehager som IMPANDE har bygget. 

Hilsen Cassandra, Elisa og Sidsel