Kjære Kongshavn-elever

Sidsel
 
Det er selvsagt et drastisk tiltak å stenge alle skoler, men nødvendig for å hindre at mange blir smittet av korona. 
Jeg tenker på alle dere, kjære elever, som har fått skoledagen snudd på hodet. Alle sitter nå hjemme med pc-en.  Det er så mange av dere som er kreative, som arbeider hardt og som får dette til. Jeg er stolt av at vi sammen klarer dette.
 
Vi er her for deg
Ta kontakt med lærerne dine, med elevtjenesten eller andre dersom det er noe du lurer på eller synes er vanskelig.  Det kan både gjelde faglige og sosiale spørsmål og bekymringer. Vi forstår at dette kan være utfordrende, og vi er mange som gjerne vil hjelpe deg. Rådgivere, miljøarbeider Bea, og helsesykepleier Ingrid hjelper deg gjerne.
 
Nettskolen Kongs
It's er den viktigste plattformen. Fordi det nå er ekstra mange som bruker It’s både i Oslo og andre steder, er det noen ganger tekniske problemer. Ikke gi opp, men send læreren din en melding hvis du ikke kommer igjennom på It’s eller Teams. 
Jeg har hatt samtaler med medlemmer av elevrådsstyret og de sier at lærerne er fleksible og flinke til å følge opp elevene sine. Elever sier lærerne har laget flotte digitale undervisningsopplegg i en fei. Samtidig sier noen av dere at det er høyt arbeidspress i enkelte fag, at det kan være mye å skrive enkelte dager og litt vanskelig å sette seg inn i Teams. Dette har vi nå tatt opp med lærerne og vi håper det kan føles annerledes etter hvert. Vi må samtidig huske at dette også er en ny situasjon for lærerne, jeg ber dere om at dere må vise litt forståelse for dem også. Noen har små barn og skoleelever hjemme, da barnehagene og skolene er stengt. Jeg vet de gjør så godt de kan med å følge opp dere, og de tenker mye på hvordan de skal få dette til på en god måte i samarbeid med andre lærere.
 
Heldagsprøver og vurdering
Noen av dere lurer på om vi gjennomfører heldagsprøver hvis skolen er stengt i uken før påske da vi starter opp med heldagsprøver. Vi ønsker å holde planen som den er og det vil med andre ord si at dere kan måtte gjennomføre digitale prøver. Det betyr at alle hjelpemidler vil være tilgjengelig og oppgavene vil kreve selvstendighet med hensyn til å anvende fagstoff i refleksjon og det å se sammenheng i faget. Da vil kildebruk være viktig og ikke glem at oppgavene vil kjøres gjennom plagiatkontroll. Ellers vil du selvfølgelig få all informasjon av læreren din. Dere vil få nærmere tilbakemelding når vi vet når skolene åpner igjen.
 
Vi tenker på dere
Vi kjenner alle savnet etter felleskapet vårt på skolen, og miljøarbeider Bea og bibliotekar Hedda forsøker å lage noen sosiale møtesteder, på snapchat eller med andre digitale løsninger.  I dag fredag har det blant annet vært fredags-Khaaot. Jeg håper mange deltokJ
Dette er en tid for å vise at vi setter ekstra pris på hverandre og min oppfordring er: send mange hyggelige meldinger til skolevennene dine.  Og helt til slutt, Kongshavn skal være et godt sted å være og et godt sted å lære, også nå når vi ikke kan møtes fysisk.
Send gjerne meg eller noen andre i ledelsen en epost om dere vil snakke med noen av oss. Jeg gleder meg til å se dere igjen!
 
Fung. rektor
Sidsel